Praag | Dag 2

Onze tweede dag in Praag! Op de planning; de Karelsbrug, trdelnik eten, het wenceslaplein bezoeken en verder lekker verdwalen.

Karelsbrug en koffie
De dag begon vandaag met een rustig en lekker ontbijtje in het hotel waarna wij de bus pakten naar de Karelsbrug. Daar aangekomen legden we de laatste paar honderd meter te voet af en aanschouwden we de drukte bij de brug. Het is niet dat 'ie het niet waard is, want mooi is het wel maar persoonlijk zou ik hem de volgende keer lekker overslaan. 
Om de kou te ontvluchten doken we Roesel in, een cafétje waar ze prima koffie schenken en waar je het gebak kunt kiezen. Ik koos een vanille/chocolade cake en die smaakte prima. Uiteindelijk waren we zo'n €6,- kwijt en dat was ook meer dan prima. 

John Lennon wall
Via een omweg kwamen we bij deze redelijk bekende muur terecht. Er stond een man met gitaar liedjes te spelen wat leuk was. Verder waren er voornamelijk veel toeristen die op de foto gingen met deze muur. Snap ik en deed ik ook - hij is namelijk zeker Instagram waardig. 

St Cyril and St Methodius Cathedral
Van vrienden kregen wij de tip op deze kathedraal te bezoeken en dat deden wij dan ook. Behalve dat de ingang wat lastig te vinden was viel de kathedraal
zelf ook tegen. Je kon er niet in en alleen 'maar' lezen over de geschiedenis op een bord en daarom waren we er snel weer weg. 

Palladium 
Juist, op naar 'het' winkelcentrum van Praag. Hier liepen we even rond en gingen daarna vrij snel weer weg. Leuk om te zien en een regenachtige dag door te brengen maar dat was vandaag niet het geval. Na Palladium liepen we terug naar het hotel, zochten en restaurant en besloten Italiaans te eten.

Aria en astronomisch uurwerk
De pizzeria was prima, een beetje verscholen in de wijk bij ons hotel en er aten (wederom) alleen maar Tsjechen. Ik at een pasta met tomaat, ham en champignon en le boyfriend een quatro formaggi. We dronken er wat bij en rekenden uiteindelijk 325 CZK af. Omgerekend ongeveer 13 Euro, lachertje. 
Na het eten begaven we ons weer naar het oude plein en concludeerden dat het bijna 9 uur was. Op naar de astronomische klok om dit schouwspel te bekijken! Het was, zoals verwacht, niet heel speciaal maar wel grappig. Prima dus. Vervolgens scoorden we een trdelnik en gingen we terug naar het hotel. 

Vandaag op de planning?
Een bezoek aan de burcht van Praag, misschien ook wel de Petrin toren bekijken en/of beklimmen en verder zien we wel. 

Reacties

Populaire posts