Praag | Dag 1

Gisteren vertrokken le boyfriend en ik naar het prachtige Praag. Via Eindhoven stonden we ongeveer een uur later met onze beide benen op Tsjechische grond. 

Uitdaging één: van het vliegveld naar het hotel.
We kochten een kaartje waardoor we 90 minuten gebruik konden maken van het openbaar vervoer en stapten in een willekeurige bus die ons naar een metrohalte bracht. Zo'n 20 minuten, twee keer overstappen en een tram verder kwamen we aan bij ons hotel. En dat is prima!

Uitdaging twee: het kopen van ov-kaartjes.
Dat bleek dus lastiger dan gedacht. Omdat we niet precies wisten hoeveel gebruik we van het openbaar vervoer zouden gaan maken kochten we deze kaartjes niet gelijk op het vliegveld. De receptioniste legde ons heel vriendelijk uit waar we deze kaartjes konden kopen. Echter bleek dat op de plaats van bestemming anders te zijn. Met wat handen, voeten en gebrekkig Engels kwamen we er achter dat we vanaf half 5 weer kaartjes konden kopen. En wat doe je dan? Als je net in Praag bent en er tal van winkeltjes om je heen zijn? Juist, dan ga je naar de McDonalds om een Euro knaller. 

Na deze overheerlijke lunch -of iets wat daar voor door moest gaan- gingen we wederom de rij in. Een half uur later bemachtigden we voor 620 Tsjechische kroon (a €25,-) een driedagen pas voor het openbaar vervoer. Op naar het centrum!

Kerstmarkten en kaartlezen
Uitgestapt bij de juiste metro halte was het plan richting de Astronomische klok te gaan. Op weg naar dit eindstation kwamen we een kerstmarkt tegen die té leuk was (met heel veel Tredlnik, die ga ik morgen eten!) en dacht ik uiteindelijk de weg wel te weten. Hopeloos. Terwijl de straat steeds steiler omhoog liep ploeterden le boyfriend en ik dapper door om uiteindelijk tot de conclusie te komen dat dit de verkeerde kant op was. - Gelukkig houdt 'ie van me - Waarna we omkeerden en uiteindelijk het Astronomisch uurwerk vonden. Het was prima, groter dan verwacht en we zijn lekker niet blijven staan tot er misschien - hij wordt gerenoveerd namelijk - wat zou gebeuren. 

Karlínsky Mlyn 
Toen het opeens 7 uur bleek te zijn pakten we de tram terug naar het hotel en zochten daar in de buurt een restaurantje. We vonden Karlínsky Mlyn en hadden de mazzel dat er net een tafeltje vrij was gekomen. Ik dronk er fanta, le boyfriend erg lekker bier en we aten goulash en schnitzel. Het eten was echt meer dan prima, stond snel op tafel en was totaal niet duur. Verder aten we tussen de Tsjechen en dat maakte het natuurlijk nog veel leuker. Tijdens het afrekenen bleken we 450 CZK kwijt te zijn wat omgerekend precies €18,- is. Dat maakte het achteraf misschien nog wel lekkerder. 

Vandaag op de planning? 
De Karelsbrug willen we sowieso zien vandaag, ik wil Trdelnik eten, we willen het Wencesasplein bekijken en verder zullen we zien wat de dag ons brengt. 

Tot morgen! 

Reacties

Populaire posts